Bladen

Halina Reijn hunkert naar vaderfiguur

09-03-2013 08:08

AMSTERDAM – Halina Reijn hunkert 27 jaar na de dood van haar vader nog steeds naar een vaderfiguur. Zijn overlijden heeft diepe sporen bij de actrice achtergelaten. ''Door therapie ben ik erachter gekomen dat ik bij een man altijd op zoek was naar een vader'', onthult de 37-jarige actrice in De Telegraaf.

''Tijdens die therapie heb ik afscheid moeten nemen van het idee hem ooit te vinden. Ik was er blijkbaar van overtuigd dat dat zou gebeuren. Maar ik kan nog altijd ontroerd raken als ik een man met een kindje zie lopen.''

Halina speelt de hoofdrol in de nieuwe AVRO-serie Charlie, de Nederlandse versie van Nurse Jackie die de AVRO vanaf maandag uitzendt. In de 10-delige ziekenhuisserie speelt ze de verslaafde verpleegster Charlie. ''Ik ben nogal fobisch en bang voor drugs. Op mijn 15e heb ik een keertje geblowd en op mijn 20e een lijntje cocaïne geprobeerd. Maar ik vind het heel eng. Niet omdat ik misschien verslaafd zou raken, maar omdat ik niet meer helder ben. Ik drink ook niet, wil altijd nuchter zijn. Ik wil altijd weten wat er achter mij gebeurt. Altijd de controle hebben”, zegt Halina.