Bladen

Beide exen Anny Schilder doodziek

13-03-2013 08:16

AMSTERDAM – Het gaat niet goed met de twee exen van Anny Schilder. Haar eerste man Jaap Steur ligt in een coma en haar tweede man Manolo is volgens de zangeres 'in de laatste dagen van zijn leven beland'.

De Volendamse is vooral bezorgd om haar kinderen. "Voor mijzelf is het verleden een gesloten boek, maar het gaat wel om de kinderen", vertelt Anny aan Privé.

De vader van Annys dochter Anja (28) vecht in Nederland voor zijn leven na een hersenbloeding. Manolo, de vader van de 14-jarige Juan, lijkt de strijd tegen kanker te hebben verloren. De 54-jarige zangeres blijft er nuchter onder.

"Ik vind het vreselijk voor Manolo dat hem dit lot treft. Maar het gaat te ver om te zeggen dat ik er helemaal van ondersteboven ben dat hij stervende is. Als ik dat zou doen, zou ik echt huichelen. We zijn al lang geleden uit elkaar gegaan. Het hoofdstuk Manolo heb ik de afgelopen zeven jaar écht afgesloten. Maar dit gun ik mijn ergste vijand niet", aldus Anny.

Juan reist binnen enkele dagen af naar Spanje, maar Anny gaat zelf niet mee. "Juan vindt dat niet nodig. Hij zei ’jullie zijn al zó lang uit elkaar. Misschien is het een beetje raar als jij meekomt’. Ik vind het wel heel lief van hem, dat hij mij er niet mee wil opzadelen."