Bladen

Joe Bonamassa doet ook Groningen aan

22-03-2013 11:02

GRONINGEN – Joe Bonamassa is nog niet uitgespeeld in Nederland. Op zondag 6 oktober geeft hij een concert in de Martiniplaza in Groningen. Voor dit najaarsconcert begint Mojo op donderdag 28 maart met de kaartverkoop.

Donderdagavond stond de wereldberoemde gitarist voor het eerst in de Heineken Music Hall in Amsterdam en ook vrijdagavond staat hij daar voor een uitverkochte zaal. De shows in Amsterdam zijn onderdeel van zijn huidige wereldtour. In juni van dit jaar komt hij samen met Beth Hart terug naar Nederland voor twee uitverkochte shows in theater Carré.

Vrijdag verscheen ook het akoestische concert wat Joe Bonamassa vorig jaar in Wenen liet verfilmen. Dit was enkele dagen na zijn optreden op North Sea Jazz. An AcousticEvening at the Vienna Opera House verschijnt onder meer als dubbel-cd en dubbel-dvd.

De laatste jaren maakte Bonamassa deel uit van de all star-rockband Black Country Communion, met onder meer Glenn Hughes. In 2011 maakte hij een album met zangeres Beth Hart. Vorig jaar verscheen Bonamassa's dertiende studioalbum Driving Towards The Daylight. Het album bereikte de Top 2 van de UK charts en deed het ook goed in de Nederlandse hitlijsten.