Bladen

Kleine Viezerik vindt BN’er zijn mooie hossel

22-03-2013 07:07

AMSTERDAM – Door zijn optredens in televisieprogramma's als Sterren Springen en Maestro zou je bijna vergeten dat Kleine Viezerik eigenlijk muzikant is. Maar maandag komt hij met zijn nieuwe mixtape P2RIDM.

"Een mixtape, geen album. Op een album wil ik levenservaringen delen en visies, maar op deze mixtape ga ik terug naar mijn roots en laat ik de wat rauwere hiphop horen", legt Renaldo Dollard, zoals de rapper echt heet, uit in Sp!ts.

Maar het plotselinge succes en de status van Bekende Nederlander, die het gevolg zijn van zijn uitstapjes in de televisiewereld, vindt hij alles behalve vervelend. "Dit is mijn nieuwe hossel, mijn nieuwe baan waarmee ik mijn brood moet verdienen."

Vooral aan Maestro denkt hij met veel plezier terug. "Omdat het een ervaring is die je anders nooit zou hebben. Dat orkest van honderd man leiden, dat is mind blowing, echt een topervaring." In de toekomst ziet hij dergelijke schnabbels zeker weer zitten. "Ik wil nog veel mooie muziek maken, maar vooral ook kijken hoe ver ik kom als BN’er."