Bladen

Licht uit tijdens show Silvester Zwaneveld

22-03-2013 11:11

ROERMOND – Cabaretier Silvester Zwaneveld doet zaterdagavond tijdens zijn voorstelling mee aan Earth Hour. Om half negen precies doet hij alle techniek uit en speelt de voorstelling verder zonder enige geluidsversterking of licht. Het publiek kan hem overigens nog wel zien dankzij de kaarsen die hij op het podium heeft neergezet.

Op deze manier wil de Apeldoornse cabaretier zijn steentje bijdragen aan de door het Wereld Natuur Fonds geïnitieerde actie om mensen bewust te maken van energieverspilling. "Het voelt voor mij heel natuurlijk om hieraan deel te nemen", stelt de cabaretier. "Ik heb het tijdens de voorstelling over een keerpunt in mijn leven en ik hoop dat we wereldwijd ook een keerpunt kunnen veroorzaken."

In zijn voorstelling In de lift vertelt Silvester over een hachelijk avontuur dat hij beleefde toen hij vast kwam te zitten in een lift van een verder verlaten gebouw. Hij dacht dat zijn laatste uur had geslagen en had alle tijd om zijn leven te overzien. De basis voor een nieuw cabaretprogramma was gelegd met dit zogenaamde 'life changing moment'. Met behulp van de app nodigt Silvester zijn publiek uit om ook belangrijke keerpunten in het leven met hem te delen.

In de lift is het derde soloprogramma van Silvester Zwaneveld, die daarvoor vooral optrad met maatje Arie Koomen.