Bladen

Nick, Simon en Julia nemen kopposities in

22-03-2013 12:08

AMSTERDAM – Nick & Simon hebben voor de tweede keer deze week een bijzondere prestatie verricht met hun single Julia. Dinsdag braken ze het wereldrecord voor ‘meeste digitale single releases binnen 24 uur’ met hun nieuwe single en de bijbehorende 153 alternatieve versies. Vrijdag werd bekend dat de Volendammers met het liedje de kopposities innemen in zowel de Top 40 als de Mega Top 50. Bovendien behouden ze hun eerste plek in de andere hitlijst, de GfK Single Top 100.

Nick en Simon stonden nooit eerder bovenaan in de Top 40. Julia kwam vrijdag nieuw binnen op 1 in deze ranglijst. Een bijzondere prestatie volgens kenner Erik de Zwart. ''Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandstalig nummer nieuw binnenkomt op nummer 1 in de Media Markt Top 40. Dus naast het Guinnessrecord schrijven Nick & Simon ook nog eens hitparade-geschiedenis.’’ Het is de tiende keer in de geschiedenis van de lijst dat een Nederlandstalige plaat op 1 binnenkomt. Dat gebeurde voor het laatst op 29 augustus 2008 met Stop de tijd van Marco Borsato.

Naast de topnotering in de Top 40 stoot Julia deze week ook door naar de eerste plek in de Mega Top 50. Vorige week kwam de single nieuw binnen op nummer 2 in die lijst. Toen moesten de Volendammers Anouk nog voor zich dulden met haar Songfestivalinzending Birds. De rockchick moet nu haar koppositie echter afstaan aan de palingzangers. Het duo stond in 2008 voor het laatst bovenaan in Mega Top 50 met de single Hoe lang.