Bladen

Verbroken relatie weer inspiratiebron Jansen

22-03-2013 05:53

AMSTERDAM – Laura Jansens tweede album gaat weer over een verbroken relatie. "De vorige keer kon ik er grappen over maken omdat het veel langer geleden was. Dat kan ik nu niet", zegt ze in Sp!ts.

Na het succesvolle Bells uit 2009 ligt nu Elba in de winkels. "Elba staat voor mij symbool voor mijn plek. Ik weet nu waar ik bij hoor, ik weet hoe mijn eilandje eruit ziet. Dit is mijn werk, dit is wie ik ben, dit is hoe ik wil zijn. Dat is heel eng, want straks vindt niemand het tof en sta ik weer koffie te schenken in het restaurant waar ik 5 jaar geleden werkte. Dat wil ik niet!"

De breuk met haar vriend, met wie ze lang samen was, is onvermijdelijk een inspiratiebron voor Elba geweest. "Het is tijdens het schrijven gebeurd, dus ik heb veel van dat proces in deze plaat moeten stoppen. Ik was heel blij dat ik tijdens die zomer iets had om elke dag naartoe te gaan, om te kunnen schrijven. En natuurlijk gaat het daar dan over."

Jansen noemt de breuk 'heftig' en dus praat ze er niet graag over. "Het is gewoon te vers." En dus praat ze liever over dingen die ze wel leuk vindt, zoals optreden. "Het is mijn lievelingsonderdeel. Heerlijk. Dat is waarom ik doe wat ik doe."