Economie

ING en DNB gaan op zoek naar oorzaak storing

04-04-2013 10:13

AMSTERDAM (ANP) – ING wil zo snel mogelijk achterhalen hoe de omvangrijke storing bij het internetbankieren kon ontstaan. Dat liet een woordvoerder van de bank donderdag weten. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gaf aan ook bij het onderzoek betrokken te zijn.

,,We moeten in detail uitzoeken hoe dit kon gebeuren, zodat we het in de toekomst kunnen voorkomen'', zei de ING-woordvoerder over de problemen die woensdag ontstonden in het betaalverkeer. ,,Onze prioriteit ligt nu bij de analyse van de problemen. Het is nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen.'' Hij gaf wel aan dat ING zich geen zorgen maakt over zijn eigen systemen.

DNB liet donderdag weten samen met ING te gaan bekijken hoe de problemen konden ontstaan. ,,We moeten dit goed analyseren'', zei een woordvoerder van de centrale bank. ,,Dit soort situaties mogen niet voorkomen. Maar dat vindt ING ook en we weten dat zij er bovenop zitten.'' DNB en ING konden niet aangeven hoe lang de analyse van de problemen zal duren.