Economie

JAB doet bod op Douwe Egberts

12-04-2013 06:43

AMSTERDAM (ANP) – De Duitse investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB) heeft vrijdag een formeel bod uitgebracht op DE Master Blenders 1753 (DE). JAB biedt 12,50 euro per aandeel voor het koffie- en theebedrijf, dat daarmee op circa 7,5 miljard euro wordt gewaardeerd.

DE maakte eind maart bekend te onderhandelen met een groep investeerders onder leiding van JAB over een mogelijke overname. Destijds waren de gesprekken nog in een vroeg stadium. JAB heeft al een belang van ruim 15 procent in DE, dat in juni vorig jaar door het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee werd verzelfstandigd en naar de beurs in Amsterdam werd gebracht.

De investeerder heeft ook meerderheidsbelangen in de Amerikaanse koffieketens Peet's Coffee & Tea en Caribou Coffee. JAB is eigendom van de familie Reimann, een van de rijkste ondernemersgeslachten van Duitsland met een geschat vermogen van 11 miljard euro. Het fonds, waarvan de Nederlander Bart Becht een van de beheerders is, houdt ook belangen in schoonmaakmiddelenfabrikant Reckitt Benckiser en parfummaker Coty.