Binnenland

OM eist 25 jaar cel voor fatale woningoverval

12-04-2013 16:36

DEN BOSCH (ANP) – Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft vrijdag in hoger beroep 25 jaar cel geëist tegen een 27-jarige man uit Oss. Hij wordt verdacht van een overval met dodelijke afloop op een ouder echtpaar in het Noord-Brabantse Velp in maart 2010, en van een gewapende overval op een supermarkt in Ravenstein.

Eerder veroordeelde de rechtbank in Den Bosch de verdachte tot 25 jaar gevangenisstraf. De Ossenaar ging in hoger beroep.

Bij de overval op de woonboerderij in het dorpje Velp werd een 76-jarige bewoner neergeschoten die korte tijd later overleed. Zijn 77-jarige echtgenote raakte lichtgewond. ,,Zowel de vluchtauto, het gebruikte vuurwapen, DNA-materiaal op de trui van het slachtoffer én afgeluisterde gesprekken in de woning van de verdachte verbinden hem aan de overval'', aldus het OM vrijdag.

Het OM liet verder weten zwaar mee te wegen dat de man uit Oss op geen enkele manier spijt of berouw toonde. Ook is er volgens het Openbaar Ministerie kans op herhaling van het plegen van gewelddadige overvallen door de verdachte. ,,Het leven van een ander is hem niets waard, het gaat hem om de buit.''

De uitspraak is naar verwachting over twee weken.