Binnenland

Zoekactie burgers gaat zaterdag door

10-05-2013 20:21

UTRECHTSE HEUVELRUG (ANP) – De zoekactie van burgers naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist wordt zaterdag voortgezet. Dan zullen er zo'n 450 mensen, onder wie vrijwilligers van de politie, vanaf 11 uur speuren in de bossen in de buurt van het Doornse Gat, zo is vrijdagavond vermeld op de Facebook-pagina van het burgerinitiatief.

Vrijdag werd er door zo'n 250 mensen, die in groepen minutieus de bossen doorzochten, niets gevonden. De organisatie bedankt deze mensen op Facebook. ,,Iedereen die de afgelopen dagen zo geweldig zijn of haar best heeft gedaan, dank! We hopen dat we morgen weer zo'n fantastische groep mensen bij elkaar hebben als vandaag.''

De organisatie laat in de oproep op Facebook weten dat kinderen niet mee mogen zoeken en dat het raadzaam is om stevige schoenen aan te doen. Ook worden vrijwilligers verzocht om op de fiets te komen in verband met de verwachte drukte. Roken is vanwege de droogte verboden in de bossen, aldus de initiatiefnemers.

In de buurt van het Doornse Gat werd de vader van de kinderen dinsdagochtend dood gevonden. De jongens zijn sinds maandagavond spoorloos.