Binnenland

Burgers blijven zoeken naar broertjes

14-05-2013 07:04

DOORN (ANP) – Groepen burgers blijven zoektochten organiseren om een spoor te vinden van de sinds een week vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Dinsdagmorgen speurt Burgerinitiatief Beek hetAmbyerbos bij Maastricht af. Dit heuvelachtige bos in het Geuldal ten noorden van Maastricht grenst aan het bosgebied dat de politie vorige week al afspeurde.

De vrijwilligersgroep die al sinds eind vorige week dagelijks de Utrechtse bossen afspeurt, trekt dinsdagavond opnieuw door het bos bij Leersum. Ook rond het Limburgse Stein, vlakbij Neerbeek, is voor dinsdagavond een zoekactie aangekondigd. Woensdagavond wil een andere groep zoekers voor het eerst rondom Zeist gaan speuren.

De particuliere zoektochten trekken telkens vele tientallen vrijwilligers uit het hele land, maar bleven tot nu toe allemaal zonder resultaat. De politie begrijpt dat mensen in dit drama in actie willen komen, zegt een woordvoerder. Maar hij waarschuwt dat de politie zelf een gebied grondig zou gaan uitkammen, als er enige aanwijzing zou zijn dat daar mogelijk iets van de broertjes te vinden was.