Weten & Tech

Programma’s uit Netflix-lijst te verwijderen

11-09-2014 21:03

AMSTERDAM – Netflix heeft een nieuwe functie uitgerold in de webversie van de dienst. Leden kunnen hun kijkersprofiel bewerken en programma’s daaruit verwijderen. Dat schrijft Lifehacker.

Van elke gebruiker bewaart Netflix op de site een overzicht van bekeken programma’s. Die lijst wordt onder meer gebruikt om iemand adviezen te geven over andere programma’s die hem misschien aanspreken.

Veel gebruikers zagen die lijst als een nadeel. Wie bijvoorbeeld een keer zijn kind naar een tekenfilm liet kijken, kreeg zelf eindeloos allemaal tekenfilms te zien bij de kijkadviezen. Ook wie wel eens ‘foute programma’s’ kijkt en dat wil verbergen voor bijvoorbeeld huisgenoten, werd door de lijst geconfronteerd met zijn kijkgedrag.

Voortaan kunnen mensen programma’s verwijderen uit hun kijkersprofiel. Na het inloggen moeten gebruikers naar Mijn account en dan klikken op Mijn activiteit. Dan volgt een overzicht van alle bekeken programma’s. Door te klikken op een kruisje rechts van de titel, wordt die verwijderd uit het overzicht.