Nieuws

Dronken agent schiet drinkmaatjes neer

13-09-2014 10:47

NEW YORK – Een agent in New York heeft op vrijdag tijdens een avondje stappen twee drinkmaatjes neergeschoten. Een gevecht om zijn dienstpistool was de aanleiding voor de schietpartij.

De agent had in zijn vrije tijd met een stel de hele avond zitten zuipen in een kroeg. Toen het drietal na afloop buiten stond, vroeg de vrouw of ze het pistool van de agent mocht vasthouden. Hij ging akkoord en overhandigde haar het wapen. Maar toen de diender het pistool terug wilde nemen ontstond er een gevecht.

Een ooggetuige vertelt aan New York Post dat het wapen afging. De verdwaalde kogel baande zich een weg door de voet van de 31-jarige vrouw en door het scheenbeen van haar 42-jarige vriend. De gewonde kerel hinkte achter de politieagent aan toen hij ervandoor wilde rennen. In een poging van zijn achtervolger af te komen, draaide de diender zich om en probeerde de man weer neer te schieten, maar zijn pistool haperde.

”Iedereen rende naar het midden van de bar en zocht dekking. Je denkt aan een verdwaalde kogel en dat wil je niet bij je in de buurt hebben”, aldus de ooggetuige, die ook de arrestatie van de agent zag gebeuren. ”We hoorden een knal en toen zagen we buiten allemaal agenten staan met getrokken wapens. We zagen hoe iemand geboeid werd afgevoerd.” De slachtoffers van de schietpartij werden behandeld in het ziekenhuis. Ze hielden geen ernstige verwondingen over aan hun avondje met de dronken agent.