Nieuws

200 leerlingen moeten nablijven om kleding

14-09-2014 15:34

NEW YORK – 200 leerlingen van de Tottenville High School in New York moesten nablijven omdat ze de nieuwe kledingvoorschriften van de school hadden overtreden. De regels leidden inmiddels ook tot opstanden.

De leerlingen, het merendeel meisjes, hadden te strakke of onthullende kleding aan. Minirokjes, hotpants, topjes, leggings, skinny jeans, joggingsbroeken en capuchontruien zijn sinds dit schooljaar verboden. De eerste dag moesten 100 scholieren zich dan ook melden bij de decaan. En de volgende dag nog eens 100.

De ouders van de kids werden gebeld en gesommeerd meer kuise kleding te komen brengen. De leerlingen van wie de vader of moeder niet bereikbaar was, moesten gymkleding van de school aan. De directeur had er maling aan dat het die week gemiddeld 30 graden was.

Een aantal leerlingen en ouders zijn inmiddels in opstand gekomen tegen de strenge kledingvoorschriften. Zo gaat de 17-jarige Rebecca Brunetta elke dag in ‘verboden kleding’ naar school, vertelt ze aan New York Post. Maar de directeur is absoluut niet van plan de regels aan te passen. De ouders zijn er in het begin van het jaar mee akkoord gegaan. Bovendien leidt de strakke en onthullende kleding af waardoor het een gevaar vormt voor het leerproces, aldus de directeur.