Nieuws

Paus trouwt zondaars

14-09-2014 11:40

VATICAANSTAD – Paus Franciscus heeft zondagochtend in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad twintig koppels in het echt verbonden. Opmerkelijk genoeg zaten hier een aantal stelletjes bij die zich niet altijd aan de regels van de kerk hebben gehouden.

De leeftijd van de bruiden varieert van 25 jaar tot en met 56 jaar, liet het Vaticaan eerder weten. ”Het gaat om koppels uit alle lage van de bevolking, sommige zijn al heel lang verloofd anderen nog niet zo lang. Sommige wonen al samen, anderen hebben al kinderen en weer anderen die elkaar hebben leren kennen in de kerk.”

En dat samenwonen is een probleem. Het is niet zozeer verboden, maar het gaat wel in tegen de leer van de kerk. Ook bruid Gabriella is verbaasd dat zij met haar Guido mocht trouwen in de Sint-Pietersbasiliek. Zij kreeg ongetrouwd en op jonge leeftijd een kind. Guido heeft een eerder huwelijk nietig laten verklaren. ”We voelden ons niet waardig vanwege onze leeftijd en persoonlijke achtergrond”, zei de bruid deze week tegen La Repubblica. Gelukkig dacht de paus daar anders over en verbond de twee zondaars, samen met de andere koppels, in het echt in een massaceremonie.

Het is overigens de eerste keer dat paus Franciscus mensen trouwt sinds hij het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk is.