Nieuws

Baby kruipt langs rand van klif voor foto

15-09-2014 08:54

STAVANGER – Wandelaar Fred Sirevåg was zaterdag ooggetuige van een schokkend tafereel. De Noor zag hoe een stel ouders hun baby langs de rand lieten kruipen van de welbekende ‘Preekstoel’, een klif die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt.

De vader en moeder lieten de dreumes op de levensgevaarlijke richel kruipen zodat ze een foto van hun kind konden nemen. De ouders stonden op meer dan een meter afstand om alleen de baby en de achtergrond in beeld te krijgen. ”Het was angstaanjagend om te zien”, zegt Fred tegen Stavanger Aftenblad. ”Ik vond het heel onverantwoordelijk.”

Ervaren reddingsmedewerker Espen Brekke is geschokt bij het zien van de foto die Fred nam van het tafereel. ”Het is niet zo dat de baby millimeters van zijn dood is verwijderd, maar als de baby een onverwachte beweging maakt, is de situatie heel gevaarlijk”, zegt hij tegen NRK.no.

Toch is de organisatie die verantwoordelijk is voor de toeristische bezienswaardigheid niet van plan om bordjes of hekken te plaatsen. Dat zou de ervaring rondom de Preekstoel bederven.