Nieuws

Hersenoperatie voor goudvis George

15-09-2014 22:55

MELBOURNE – De medische wereld staat voor niets, blijkt eens te meer. In Melbourne, Australië heeft een goudvis een levensreddende operatie ondergaan, nadat er een hersentumor was ontdekt bij het beestje. De risicovolle operatie onder volledige narcose van goudvis George kostte ruim 150 euro.

Dokter Tristan Rich opereerde George en vertelde aan Melbourne’s 3AW dat de vis inmiddels weer boven Jan is en zich weer als een vis in het water voelt. Dierenartsen denken dat de 10-jarige goudvis nu nog 20 jaar langer kan leven. “George had een heel grote tumor in zijn kop en die groeide langzaam. Het zorgde ervoor dat de kwaliteit van zijn leven daalde”, aldus Rich.

De eigenaresse van de goudvis kreeg de keus voorgeschoteld: of een operatie of de vis een spuitje geven. “Ze was betrokken genoeg om de operatie een kans te geven”, zegt de dierenarts. Hij voegde eraan toe dat de vis tijdens de operatie in leven werd gehouden door vijverwater door zijn kieuwen te pompen. Wel zegt Rich dat de operatie wat ‘onhandig’ was.