Nieuws

Pizza Hut: gratis dier bij je pizza

15-09-2014 16:52

MELBOURNE – Een Pizza Hut-restaurant in het Australische Melbourne heeft zich de woede van dierenactivisten op de hals gehaald door een nogal controversiële promotie voor een pizzadeal. Klanten konden namelijk bij de aankoop van tien pizza’s een gratis dier erbij krijgen van de naast gelegen dierenwinkel.

Op het grote reclamedoek stond naast de merkwaardige slogan ‘koop tien grote pizza’s en krijg er een klein dier bij van Pets Story’ een grote hamster afgebeeld. De poster zorgde voor een stortvloed aan kritiek op Twitter en Facebook. ‘Respectloos’ en ‘onverantwoordelijk’ zijn enkele uitspraken die voorbij kwamen. “Geef dieren niet weg alsof het speelgoed is puur ter promotie”, zegt een Twitteraar.

Oscar’s Law, een dierenrechtenorganisatie, zette veel druk om de poster te laten verwijderen wat ervoor zorgde dat de reclamezuil werd overgeplakt met wit papier, aldus Australische media. Later werd het helemaal verwijderd na nog meer klachten. De fastfoodketen gaf in een statement aan het ‘ongepast’ en ‘ondoordacht’ te vinden en bood zijn excuses aan. Tevens gaf het concern aan dat er geen dieren zijn meegegeven aan gulzige klanten.