Nieuws

Dakloze slaapt elke avond bij andere vrouw

16-09-2014 09:49

NEW YORK – De 26-jarige Joe, die zijn dagen doorbrengt met bedelen op straat in New York, is anders dan andere daklozen. Hij ziet er verzorgd uit en slaapt regelmatig in een bed, bij vrouwen die hij tot een onenightstand verleidt.

Bij Elite Daily vertelt Joe dat zijn moeder hem het huis uitgooide toen ze drugs in zijn kamer vond. Sindsdien zwerft hij rond op straat. Hij drinkt en neemt drugs, maar ziet er niet uit als een typische alcoholist of junkie. “Ik doe mijn best om er niet uit te zien als een dakloze”, vertelt hij. Hij heeft vier outfits die hij kan dragen en loopt geregeld bij een warenhuis naar binnen om gebruik te maken van proefpotten haargel en spiegels.

Volgens Joe is aan de reacties van voorbijgangers te merken dat mensen hem niet als zwerver zien. “Lig ik ‘s ochtends vroeg wel eens dronken op straat, dan spreken meisjes mij aan: hé, wakker worden, je moet naar huis gaan. Dan antwoord ik: ik bén al thuis.”

Ellendig

Een paar dagen per week moet hij ‘s nachts op straat slapen, maar vaak lukt het hem wel een vrouw op te pikken die hem mee naar huis neemt. “Soms mag ik een paar dagen blijven”, zegt hij. “Er wonen acht miljoen mensen in New York, dan moet het wel gek lopen als je niemand kan vinden die met je naar bed wil.”

Met bedelen verdient Joe zo’n 150 dollar per dag, geld dat opgaat aan drank en drugs. “Als ik dat een tijdje niet zou doen, zou ik genoeg geld hebben om een woning te vinden”, zegt hij. “Maar hoe kun je dakloos zijn zonder te drinken of drugs te nemen? Dan is het te ellendig om te kunnen verdragen.”