Nieuws

Makelaar steelt chocoladereep bij huurder

16-09-2014 16:23

ESSEX – Een gulzige makelaar zal niet snel meer een chocoladereep ontvreemden. De dief stal het snoepgoed bij een klant en dat had hij beter niet kunnen doen. De bewoner van het huis, Jon Charter, had toevallig een beveiligingscamera aanstaan en dat moest makelaar George bekopen met zijn baan.

Charter kon het niet geloven toen hij de beelden zag. “Ik was de camera’s aan het testen die ik gekocht had voor mijn nieuwe huis en ik checkte ze toevallig toen ik aan het werk was. Ik kon niet geloven toen ik het zag. Ik weet het, het gaat maar om een chocoladereep. Maar het gaat om het principe, een vertrouwenskwestie. Het is schandalig”, zegt hij tegen London Evening Standard.

Het vertrouwen in de makelaardij is nu helemaal verdwenen bij Charter. “Het zijn al niet de populairste figuren, maar zoiets verwacht je toch niet. Het verwoest het vertrouwen wat je nog enigszins had.” Nadat de makelaar het eerst nog probeerde te ontkennen nadat hij ermee werd geconfronteerd, verontschuldigde hij zich en zei hij zich te ‘schamen’ tegenover de huurder.

Dovemansoren

Maar dat was – blijkt uit smsjes – tegen dovemansoren gericht. Hij smeekte Charter om er niets mee te doen en claimde dat hij last had van duizeligheid en dat hij bijna flauwviel. “Ik voelde me niet lekker, ik had suiker nodig. Ik was wanhopig, zag de chocolade en pakte het. Het is geen excuus, ik weet het. De reep was niet van mij en het is simpelweg stelen. Het spijt me en ik weet hoe serieus dit is. Alsjeblieft, doe er verder niks mee. Mijn excuses.”

Dikke pech voor George, want Charter was niet onder de indruk. Hij belde het makelaarsbedrijf en niet veel later werd de makelaar op staande voet ontslagen.