Nieuws

Amerikaan doucht 128 dagen lang niet

17-09-2014 13:08

OJAI – Cody Creighton uit het Amerikaanse Ojai heeft al een paar maanden niet gedoucht. Hij hoopt zo zijn steentje bij te dragen om de aanhoudende droogte in Californië te verminderen.

Met eigen ogen zag Creighton de afgelopen jaren de gevolgen van de droogte. Zo zag hij het waterpeil in Lake Casitas steeds verder dalen. Op een dag besloot hij niet meer te douchen, om water te besparen. Dat scheelt volgens hem al gauw meer dan 110 liter water per dag.

Een dag niet douchen werd een week, de week werd een maand. Na 50 dagen niet douchen besloot Creighton zijn actie bekend te maken via Instagram. Hij vroeg mensen zijn bericht te delen, met de hashtag #OneDayDirtier erbij. Voor elke keer dat het bericht gedeeld werd in een periode van 48 uur, telde hij een dag bij de periode waarin hij niet zou douchen. De teller stopte op 128 dagen.

Auto wassen

“Door zoiets vreemds en controversieels te doen als zo lang niet douchen, gaan mensen erover praten”, zegt Creighton tegen Ventura County Star. Hij hoopt dat zijn verhaal anderen aanspoort om minder water te verbruiken, door de tuin minder te besproeien of de wasbeurt van de auto een keer over te slaan.

Volgens de krant stinkt de man overigens niet een uur in de wind. Hij gaat regelmatig in de zee zwemmen en houdt zijn persoonlijke hygiëne op peil – zij het zonder te douchen dus. “Het is niet zo dat ik ernaar snak om weer te kunnen douchen”, zegt hij. “Maar ik kijk wel uit naar 22 november, als het weer mag.”