Nieuws

Oplossing gevonden voor koekkruimels in thee

17-09-2014 20:11

WATFORD – Een vader uit het Britse Watford was het zo zat dat zijn koekje bij het theedrinken zompig werd en uit elkaar viel, dat hij er iets op heeft gevonden. Andrew Tinsley houdt er net als veel andere theeleuten van om zijn koekje in zijn thee te dopen. De ‘cookie catcher’, zorgt ervoor dat het koekje niet in de thee uit elkaar valt en de thee verpest.

Het nylon zakje vangt eventueel afbrokkelende, doorweekte stukjes koek op. Tinsley kwam op het idee tijdens een lunch met zijn familie. “Mijn broer had een beetje teveel gedronken tijdens de lunch en hield zijn koekje telkens te lang in zijn thee waardoor er allemaal stukjes in zijn thee dreven”, vertelt hij aan Daily Mail. “Dat heeft me aan het denken gezet. Het is een Britse oplossing voor een typisch Brits probleem.”

Het zakje kost 2 pond (ongeveer 2,50 euro) en kan hergebruikt worden. De gebruiker doopt eerst het zakje in de thee en daarna het koekje, via een touwtje kan het zakje inclusief de ongewenste kruimels er weer uit worden gevist. Bij Britse theedrinkers valt de uitvinding in ieder geval in de smaak. Sinds de lancering twee weken geleden heeft Tinsley al 600 zakjes aan theedrinkers in het hele land verkocht.