Nieuws

‘Alle mannen willen vriendin van 25’

23-09-2014 13:08

TURKU – Of een man nou 20 of 50 jaar is, het liefste wil hij een vriendin van een jaar of 25. Dat zou blijken uit Fins onderzoek. De meeste vrouwen geven de voorkeur aan een vent van hun eigen leeftijd.

De onderzoekers vroegen 12.500 mannen en vrouwen naar hun droompartner. Veel heren op leeftijd gaven aan dat ze zich het meest aangetrokken voelen tot vrouwen die 24 of 25 zijn. Maar ook mannen onder de 20 vallen op dames uit deze leeftijdscategorie, weet Daily Mail.

Volgens onderzoeker Jan Antfolk van de Abo Akademi-universiteit in Turku en zijn team heeft de evolutie daar een handje in. Vrouwen zijn op die leeftijd immers zeer vruchtbaar en dus is de kans op succesvolle verspreiding van de genen van de man bij hen het grootst.

Niet realistisch

Waar mannen van dromen, zegt maar bar weinig over de praktijk. Verreweg de meeste kerels hebben namelijk een vrouw die even oud is. Vrouwen zijn wat dat betreft een stuk realistischer. Hun ideale man is van dezelfde leeftijd of iets ouder. Dat laatste geldt vooral voor jonge meiden.

Ook dat kan Antfolk verklaren: bij een iets oudere man is het waarschijnlijker dat hij genoeg geld heeft en stabiel genoeg is om voor een gezin te zorgen. Het leeftijdsverschil mag niet te groot zijn, want dan zou hij zomaar kunnen overlijden als zijn kinderen nog jong zijn.