Nieuws

Fransman hakt monument aan stukken

24-09-2014 20:37

LOCQUIREC – Een inwoner van het Franse Bretagne had maar één wens: zeezicht. Maar omdat zijn huis tegen een rotsformatie is aangebouwd zou hij dat nooit krijgen, totdat hij onlangs het heft in eigen hand nam en de rotsformatie met een drilboor te lijf ging. Inmiddels heeft de man uit Locquirec een soort van uitzicht op het blauwe water, maar ook een fors probleem met de gemeente. De rotsformatie bleek een natuurmonument.

Volgens Ouest-France had de man helemaal genoeg van zijn saaie uitzicht en ging hij zonder na te denken als een malloot tekeer. Niet handig, want halverwege de klus stonden er al mannetjes van de gemeente op de stoep met de vraag waar hij in vredesnaam mee bezig was. Een onbekende is de hakker niet. In 2013 kreeg hij ook al mot met natuurbeschermers omdat hij een eerste poging deed de rotsen voor zijn huis te vermorzelen.

Hoe het nu verder moet met de half afgebroken rotsen, is niet duidelijk. De formatie is zo kostbaar omdat ze bestaat uit een soort graniet van 2 miljard jaar oud dat niet meer voor komt in Bretagne.