Weten & Tech

iCloud Photos lijkt ook webversie te krijgen

24-09-2014 16:07

CUPERTINO – Apples nieuwe dienst iCloud Photos lijkt ook een webversie te krijgen. 9to5Mac trekt die conclusie na links naar iCloud Photos te hebben gevonden in de bètaversie van iCloud op het web en in handleidingen van Apple. iCloud Photos moet een dienst worden waarin iOS- en OS X-gebruikers al hun foto’s kunnen opslaan en op al hun apparaten kunnen bekijken.

Een webversie zou vooral voor mensen met een Mac nog weleens van pas kunnen komen. iCloud Photos werkt bij een aantal gebruikers al op hun iOS-apparaten, maar alle opgeslagen foto’s zijn niet zichtbaar op de Mac. iPhoto ondersteunt iCloud Photos niet en de opvolger van iPhoto laat nog tot zeker begin 2015 op zich wachten.

Wie foto’s in iCloud Photos opslaat kan niet alleen overal bij zijn kiekjes, maar is ook altijd verzekerd van een backup op Apples servers. Ook zijn er potentiële nadelen aan iCloud Photos. Zo moet je genoeg opslagruimte hebben in iCloud en aangezien de standaard 5GB doorgaans niet voldoet, zul je moeten betalen voor een grotere hoeveelheid opslagruimte. Tevens moet je je er goed bij voelen dat al je foto’s op servers van een Amerikaans bedrijf komen te staan.