Nieuws

Oma vloekt boel bij elkaar sinds beroerte

24-09-2014 11:30

WHICKHAM – De 65-jarige Pat Preston vloekt als een bootwerker sinds ze is getroffen door een beroerte. De Britse oma uit het dorp Whickham schaamt zich kapot maar kan er naar eigen zeggen niets aan doen.

Voor de beroerte kwam er geen onvertogen woord uit de mond van Pat, maar nu kan de gepensioneerde zich niet meer inhouden als ze geïrriteerd raakt. ”Ik kan gaan vloeken tijdens gesprekken en een paar weken geleden heb ik mijn kleinkinderen ‘kleine klootzakken’ genoemd toen ze luidruchtig werden tijdens het spelen”, vertelt ze aan Newcastle Chronicle.

”Als iets mij irriteert kan ik mijn gedachten niet meer voor mezelf houden”, gaat Pat verder. ”Als ik naar de winkel ga en het staat me niet aan hoe het personeel of iemand anders op me reageert, dan zeg ik daar wat van.” Pats man Michael heeft het er ook niet makkelijk mee. ”Hij vindt het verschrikkelijk wat er af en toe uit mijn mond komt.”

Verpleegkundige Marie Twentyman legt de toestand van de vuilgebekte Pat uit: ”De persoonlijkheid van een patiënt kan veranderen na een beroerte. Soms worden bepaalde woorden door elkaar gehaald door de hersenen waardoor ze dingen zeggen die ze normaal gesproken niet zouden zeggen.”