Binnenland

Utrecht weer even filmhoofdstad van het land

24-09-2014 04:12

UTRECHT (ANP) – Vanaf woensdagavond is Utrecht weer 10 dagen lang het toneel van het jaarlijkse Nederlands Film Festival (NFF). De 34e editie van het evenement opent met de thriller Bloedlink in het vernieuwde TivoliVredenburg, de uitvalsbasis van het festival.

Bloedlink, van regisseur Joram Lürsen (Alles is liefde, Alles is familie) en scenarioschrijver Frank Ketelaar (De prooi, Overspel) is een van de 84 films die tijdens het NFF in première gaat. Tijdens het festivals zijn in totaal ruim 300 films te zien, zoals speelfilms, documentaires, animaties, korte films en televisiedrama’s. Verder vinden er meer dan 100 evenementen plaats voor zowel het publiek als de filmprofessionals.

Deze editie van het NFF draait om filmmuziek. Zo is er een grote NFF Soundtrack Show met 3FM-dj Eric Corton, interviews met componisten van filmmuziek en spelen door radiozender 3FM uitgeroepen Serious Talents elke dag hun favoriete filmmuziek.

Traditiegetrouw is op de laatste avond van het festival de uitreiking van de prestigieuze Gouden Kalveren. In totaal maken 108 films kans op deze filmprijzen in 21 categorieën.