Nieuws

Dikkerd geeft overheid schuld van gewicht

25-09-2014 09:56

LONDEN – De Britse Christina Briggs weegt 160 kilo, maar dat is niet haar schuld vindt ze. De 26-jarige moeder van twee kinderen zegt dat gezond eten te duur is. Ze eist dan ook dat de overheid haar bijstandsuitkering verhoogd zodat ze fruit en groenten kan kopen.

”Ik heb er een hekel aan dat ik dik ben, maar het is niet mijn schuld”, houdt Christina vol tegenover het Britse magazine Closer. ”Gezond voedsel is te duur. Een zak appels kost evenveel als een paar zakken chips en ik kan het me niet veroorloven om het allebei te kopen.”

”Ik heb een uitkering nodig om gezond te eten en te kunnen sporten”, gaat Christina verder. Sterker nog: ”Ik denk dat het een goed idee zou zijn als de overheid mij stimuleert met geld om af te vallen. Ik zou graag 1 pond (1,28 euro) willen krijgen voor elke halve kilo die ik verlies.”

Fastfood

Het gezin van Briggs eet elke dag fastfood, chocolade en chips, omdat dat het enige is dat ze kan betalen. ”Ik heb eventjes gezwommen, maar dat kost 22 pond (28 euro per) maand. En dat betekende dat ik minder pizza en Chinees kon bestellen.” Dus stopte Christina met de sport.

Christina heeft nog nooit een baan gehad en krijgt een bijstandsuitkering van ruim 25.500 euro per jaar. Maar ze denkt er niet aan om te gaan werken. Haar dochter heeft ADHD en een nieraandoening, dus blijft ze thuis om voor haar te zorgen. ”Ik voel me niet schuldig dat de belastingbetaler mijn leven en die van mijn kind bekostigt, omdat ik mezelf nooit op iets trakteer of iets duurs koop.”