Nieuws

Hond waarschuwt baasje voor borstkanker

25-09-2014 13:51

PORTSMOUTH – Allison Powell heeft haar leven te danken aan haar labrador Missy. De trouwe viervoeter van de 48-jarige Britse vrouw merkte dat haar baasje borstkanker had.

Allisons hond was altijd blij totdat ze zich op een dag vreemd begon te gedragen. ”Ze werd echt depressief en staarde uren achterelkaar uit het raam. Daarna snuffelde en krabde ze steeds aan mijn borst. Ik dacht dat ze mijn aandacht probeerde te trekken”, vertelt Allison aan Mirror.

De Britse nam haar hond mee naar de dierenarts, maar die zei dat er niets mis was met Missy. ”Na maanden van duwtjes snapte ik eindelijk wat ze me probeerde te vertellen.” Ze ging naar de huisarts, die een agressieve vorm van borstkanker aantrof in Allisons linkerborst.

Geluk

Allison ging kort daarna onder het mes voor een dubbele borstamputatie. ”Ik heb heel veel geluk gehad dat mijn kanker in zo’n vroeg stadium is ontdekt. Als Missy mij niet had gewaarschuwd, zou ik er misschien niet meer zijn. Ik dank mijn leven aan haar.”

En toen Allison kerngezond thuiskwam was Missy ook weer blij. ”Ze kwispelde met haar staart in het rond als een helikopter en ze was niet meer neerslachtig. Nu besnuffelt ze me elke ochtend van top tot teen.”