Nieuws

Schotse ja-stemmer krijgt poep in brievenbus

25-09-2014 20:33

DUNDEE – Een Schotse man die zich sterk maakte voor Schotse onafhankelijkheid, kreeg daarvoor een stinkende beloning. Er werd bij hem een envelop bezorgd waar poep in bleek te zitten. Er zat ook een brief in die hem van racisme beschuldigde.

Nu had Brian Nelson de tegenstanders van onafhankelijkheid ook wel een beetje geprovoceerd. In zijn pub Glenlivet bood hij ja-stemmers biertjes aan voor 2 pond, terwijl nee-stemmers 20 pond moesten neertellen. Ook had hij een briefje op de pub geplakt: “Engelsen welkom – behalve Cameron!”

Nelson zegt dat het allemaal niet zo serieus bedoeld was. “Maar blijkbaar heeft niet iedereen gevoel voor humor”, zegt hij tegen Evening Telegraph. Hij belde de politie, die beloofde dat er iemand langs zou komen om de ‘grote boodschap’ op te halen. Toen dat na een paar dagen nog niet gebeurd was, ging hij er zelf maar mee naar het politiebureau. “Maar daar wilde niemand het aannemen”, zegt hij verontwaardigd. “Ik moest het weer meenemen. Ongelooflijk.”

De politie zegt in een reactie dat agenten hun best doen om misdaadslachtoffers snel te helpen, maar dat ze soms prioriteiten moeten stellen.