Binnenland

Seksfilmpjes met meisjes op middelbare scholen Brabant

25-09-2014 09:25

Op het Strabrecht College in Geldrop en het Pius X-College in Bladel zijn onder leerlingen filmpjes in omloop waarop meisjes van rond de 13 jaar oud seksuele handelingen verrichten. Dit meldt Omroep Brabant.

Leenderd van der Deijl, rector van het Strabrecht College, zegt erg geschrokken te zijn. De filmpjes gingen rond in één brugklas van zijn school. Via tips van ouders kwam de school erachter dat de filmpjes door leerlingen onderling werden doorgestuurd. Van der Deijl stelt direct actie te hebben ondernomen door de ouders een brief te schrijven.

Hij zegt de ouders in de brief te hebben uitgelegd wat het probleem is. “We vragen ze attent te zijn en ons meteen in te schakelen als ze iets merken bij hun kinderen. Dit soort dingen zijn helaas niet te voorkomen, dus moeten we er vooral voor zorgen dat leerlingen en ouders vooraf goed geïnformeerd zijn.”

Ook rector Jos Bosch van het Pius X-College is ‘zeer verontrust’ door de filmpjes die rondgaan. “Gelukkig beseffen leerlingen wel wat door de beugel kan en wat niet, dus ik ben blij dat ze naar een docent zijn gestapt om dit te melden.”

In drie van de filmpjes doken vooralsnog onbekende meisjes op. In een ander filmpje is het meisje wel geïdentificeerd. Haar ouders hebben aangifte gedaan.