Nieuws

Man bewaart 50 schildpadden onder zijn kleren

26-09-2014 11:48

DETROIT – De douanemedewerkers in Detroit keken wel heel vreemd op toen er onder de joggingbroek van Kai Xu uit Windsor tientallen schildpadden tevoorschijn kwamen. De Canadees probeerde de dieren langs de Amerikaanse grensbewaking te smokkelen.

Detroit News schrijft dat het incident slechts één van de vele smokkelpogingen is die XU heeft ondernomen. Hij werd eerder al eens opgepakt in China, toen hij met tweehonderd schildpadden in zijn bagage een vlucht wilde nemen vanaf Shanghai. Deze keer was hij bezig aan een wel heel lucratief tochtje: enkele beestjes in de broek van Kai Xu zouden meer dan 600 euro per stuk kunnen opleveren, zo schrijft de krant.

“Je ziet wel eens extreme zaken met mensen die spullen willen smokkelen. Maar deze rijst wel echt de pan uit. Toch zien we het vaker gebeuren. Mensen zijn heel vindingrijk en creatief met smokkelen. Het is helaas een teken van wanhoop.”

Xu is normaal gesproken student op de University van Waterloo in Canada. Hij kan een gevangenisstraf van 10 jaar krijgen.