Nieuws

Vrouw voelt zich ‘lekker vrij’ als pony

27-09-2014 12:36

GOLDEN COAST – Overdag een webdesigner, ‘s nachts verkleed als pony. Zo zou je het leven van de Australische Leanne kunnen omschrijven. Ze draagt ponyschoenen, een zadel en heeft zelfs een paardenmasker op. Alleen dan voelt ze zich helemaal vrij.

Deze hobby van de veertiger is geen seksuele fetish, maar een manier om te ontspannen en om zichzelf te kunnen zijn. “Ik voel me vrijer als pony. Ik kan echt zijn wie ik ben, en me uiten”, vertelt ze aan Daily Mail.

Leanne heeft zelfs een andere naam als ze in pony-gedaante te bewonderen is: Shyanne. Deze mens-pony vermaakt zich door bijvoorbeeld haar vriendin in een koets rond te rijden, waarbij ‘Shyanne’ dan uiteraard het paard speelt. “Ik trek dan aan de leidsels, zodat ze weet welke kant ik op wil”, vertelt koetsier Grace.

De Australische Leanne is van nature erg verlegen en als ze iemand anders is, speelt dat geen rol. Ze gaat als Shyanne ook naar buiten, galoppeert rond een veldje of bezoekt de paardenrennen. De reacties zijn overwegend positief. Leanne heeft nog wel een droom: een eigen stal waar ze als Shyanne kan staan.