Nieuws

Kampioenschappen geld tellen in China

30-09-2014 17:31

NANJING – In het Chinese Nanjing zijn de nationale kampioenschappen geld tellen gehouden. Ze werden georganiseerd door Jiangsu Bank. De deelnemers moesten niet alleen razendsnel briefjes van 100 yuan tellen, maar ook nog eens valse briefjes onderscheppen tijdens hun telwerk.

In de hal waar de deelnemers aan het tellen waren, lag ruim 30 miljoen yuan voor het grijpen. Maar dieven konden niet toeslaan, meldt Shanghaiist, want Jiangsu Bank had diep in de buidel getast voor de beveiliging. Ook rond het gebouw waar de kampioenschappen plaatsvonden krioelde het van de agenten.

Voor Jiansu Bank was het evenement een serieuze zaak. De bank wilde de kassiers niet alleen trainen bij het onderscheppen van valse honderdjes, maar ook laten zien dat het werk van de kassiers erg belangrijk is. Vooral ook omdat de apparaten die valse briefjes moeten detecteren vaak steken laten vallen.

Dat het tellen van geld in de Chinese bankwereld echt topsport is, is te zien in een filmpje op Tudou dat van de kampioenschappen is gemaakt.