Nieuws

In luxe van Singapore naar NY: 15.000 euro

01-10-2014 15:29

SINGAPORE – Ondernemer Derek Low vloog afgelopen week van Singapore naar New York in de zogenoemde ‘Suites Class’ van Singapore Airlines. Op zijn website beschrijft hij zijn avonturen tijdens de luxueuze vlucht, waar een prijskaartje van 14.600 euro aanhangt.

De Suites Class is alleen te vinden in de reusachtige Airbus A380-vliegtuigen. Passagiers beschikken over een eigen cabine waarin een bed uitgeklapt kan worden. Maar de pret begint al bij het inchecken. Low beschrijft hoe hij wordt begeleid naar de ‘in-check lounge’, waar hij door iedereen wordt herkend en begroet.

Lows tassen worden voor hem gedragen en zijn koffers hoeven niet gewogen te worden. ”Blijkbaar kun je je koffers vol met stenen stoppen en er mee weg komen als je Suites vliegt”, concludeert de ondernemer, die in het exclusieve ‘The Private Room’ gratis culinaire hoogstandjes krijgt voorgeschoteld.

Drie suites

Eenmaal aan boord wordt hij begroet met een glas Dom Pérignon-champagne. Elk personeelslid komt zich individueel voorstellen en Low krijgt te horen dat hij die dag een van de drie passagiers is in de Suites Class. Hij mag daarom een suite uitzoeken om in te dineren, een ander om in te slapen en nog een om tv in te kijken, als hij dat wil.

Muziek luisteren gebeurt met Bose-koptelefoons en slapen gebeurt in een pyjama van het peperdure merk Givenchy. Na nog meer exclusieve maaltijden doet Low een dutje in zijn tweepersoonsbed. ”Toen we eindelijk landden in New York, had ik een groot probleem: ik wilde het vliegtuig niet uit”, zegt Low over de speciale klasse waar sterren als Leonardo DiCaprio en Morgan Freeman eerder ook gebruik van maakten.