Nieuws

‘Val over aardappel is eigen schuld’

01-10-2014 11:57

ZÜRICH – Een 53-jarige Zwitserse heeft bot gevangen bij de rechter. De vrouw viel vorig jaar in een zelfbedieningsrestaurant nadat ze op een rondslingerende aardappel stapte. Ze brak daarbij haar elleboog en gaf het restaurant er de schuld van. De rechter is het niet met haar eens. Het oordeel: “Je moet zelf uitkijken waar je loopt.”

Volgens de krant Tages Anzeiger was de rechter duidelijk in zijn oordeel. Gasten van zelfbedieningsrestaurants zijn zelf verantwoordelijk voor het veilig vergaren van een maaltje. De vrouw had de aardappel moeten zien liggen in plaats van er bovenop te gaan staan.

Hoe dan ook, het oordeel is al de zoveelste tegenslag voor de Zwitserse uit de buurt van Zürich. Nadat ze in juli vorig jaar de onfortuinlijke val maakte, zat ze drie weken thuis en een jaar later zegt ze nog altijd pijn te hebben aan haar arm. Later volgde een bot antwoord van de politie. Agenten lieten weten geen enkele aanleiding te zien in een strafrechtelijk onderzoek naar het aardappelincident.

En nu is er dus de uitspraak van de rechter. De vrouw, mét pijnlijke elleboog, heeft een rekening openstaan van zo’n 1250 euro voor gemaakte kosten bij de rechtbank.