Nieuws

‘Hogere opening Wall Street na banencijfer’

07-11-2014 14:54

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen openen de laatste handelsdag van de week waarschijnlijk iets hoger, onder meer als gevolg van het belangrijke banenrapport en cijfers over de werkloosheid die de Amerikaanse overheid voorbeurs bekendmaakte. Beleggers verwerken daarnaast andermaal een stroom aan bedrijfscijfers.

De werkloosheid in de Verenigde Staten is in oktober opnieuw gedaald, tot 5,8 procent van de beroepsbevolking. De werkgelegenheid, exclusief de agrarische sector, nam vorige maand met 214.000 banen toe. Beide cijfers zijn lager dan verwacht. De gemiddelde uurlonen in de VS stegen in oktober met 0,1 procent ten opzichte van september.

Het aandeel Bank of America reageert mogelijk op cijfers over het derde kwartaal die werden aangepast in verband met een extra voorziening voor juridische kosten die de bank moest maken. Het financiële concern is daardoor in het derde kwartaal alsnog in de rode cijfers gedoken.

Walt Disney

Walt Disney meldde donderdag nabeurs dat het bedrijf in het afgelopen boekjaar een recordwinst heeft geboekt van 7,5 miljard dollar. De divisie Studio Entertainment profiteerde met name van het succes van de zeer populaire animatiefilm Frozen.

In de voorbeurshandel wisten farmaceut Salix en de maker van internetspelletjes Zynga de ogen op zich gericht. Het aandeel Salix leverde fiks in als gevolg van tegenvallende kwartaalresultaten. Zynga wist de handen bij beleggers wel op elkaar te krijgen na een sterk kwartaal.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde donderdag 0,4 procent in de plus op 17.554,47 punten. De bredere S&P 500 kreeg er eveneens 0,4 procent bij en sloot op 2031,21 punten. Voor beide graadmeters is dat een nieuw record. Ook de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent, tot 4638,47 punten.