Weten & Tech

Apple aangeklaagd voor niet ontvangen sms’jes

11-11-2014 20:50

CUPERTINO – Omdat iMessenger ervoor heeft gezorgd dat sms-berichten niet meer binnenkwamen op andere smartphones, wordt Apple voor de Amerikaanse rechter gedaagd. Dit meldt Reuters.

Aanklager Adrianne Moore had dit probleem ook. Ze was overgestapt van een iPhone 4 naar een Samsung Galaxy S5 en had iMessage op haar iPhone staan. Haar vrienden stuurden haar iMessages, maar die kreeg ze niet binnen op haar nieuwe smartphone. Volgens Moore heeft Apple hiermee de voorwaarden in haar contract met telecomprovider Verizon Wireless geschonden.

Onlangs heeft het techbedrijf een speciale website geïntroduceerd waarop de gebruiker iMessage kan deactiveren bij dit probleem. Toen Moore besloot Apple aan te klagen, bestond deze site echter nog niet. Ze mag volgens de Amerikaanse rechter Lucy Koh de zaak voortzetten. Moore moet bewijzen dat haar telecomcontract inderdaad geschonden is door Apple. Moore wil een schadevergoeding.

Apple reageerde ook op het voorval. “Apple neemt klanttevredenheid zeer serieus, maar de wet biedt geen oplossing, zoals in dit geval, wanneer de technologie niet werkt zoals de aanklager denkt dat hij hoort te werken.”