Weten & Tech

Nog sneller mail sorteren met Mailbox-update

11-11-2014 11:52

AMSTERDAM – Alternatieve mail-apps zijn populair en Mailbox mag op misschien wel de meeste fans rekenen. De app uit de stal van Dropbox heeft op zowel Android als iOS een update gekregen en vooral de versie voor Apples systeem brengt aardige nieuwigheidjes.

Notificaties die Mailbox naar gebruikers stuurt zijn voortaan interacties. Gebruikers kunnen niet langer alleen Mailbox openen door een notificatie aan de kant te swipen, maar ook bepaalde basishandelingen uitvoeren. Zo kun je voortaan met een enkele veegbeweging berichten snoozen of archiveren rechtstreeks vanaf het startscherm of vanuit de notificatiebalk. Fanatieke mailers zullen deze nieuwe functionaliteit toejuichen omdat vooral het snelle archiveren hen een hoop tijd zal besparen.

Ook Android-gebruikers kunnen met de laatste update meer met de app. Zo is het mogelijk geworden om bijlagen op te slaan en te delen en worden afbeeldingen voortaan in een galerij weergegeven.

Mailbox is gratis te downloaden in de Google Play Store en in Apple’s App Store. Voor gebruik van de app is wel een Gmail- of iCloud-account nodig.