Weten & Tech

‘Spelletjes-Netflix’ OnLive van start in NL

11-11-2014 13:04

NEW YORK – Na Spotify voor muziek en Netflix voor films en series kunnen Nederlanders vanaf dinsdag ook games on-demand streamen of downloaden. De populaire spelletjesdienst OnLive heeft zijn deuren geopend voor Nederlandse gamers die voor nog geen tientje per maand kunnen putten uit een collectie van zo’n 250 games.

OnLive lijkt qua aanbod wel wat op Netflix. Er zijn veel titels, maar het aanbod bestaat vooral uit wat ouder materiaal. Zo zijn onder meer Bioshock, Civilization V, Deus Ex en Hitman 2 te spelen met OnLive. Naast de tradionele desktops, Windows en OS X, zijn spellen van OnLive ook te spelen op Android-apparaten met Android 3.2 of hoger. Leuk voor tablets, maar het wordt pas helemaal interessant als je een settopbox hebt die draait op Android en is voorzien van OnLive-support.

OnLive biedt drie verschillende abonnementen. CloudLift kost 5,95 euro per maand en biedt gebruikers de mogelijkheid om spellen rechtstreeks vanuit de cloud te spelen, PlayPack kost twee euro meer en geeft de mogelijkheid om spelen te downloaden en wie alles wil kan OnLive Games Bundel nemen. Voor 9,95 euro per maand kun je dan én games streamen én games downloaden uit de catalogus.