Weten & Tech

32 maanden cel voor Engelse muziekpiraat

12-11-2014 09:37

NEWCASTLE – Kane Robinson moet 32 maanden de cel in voor het runnen van de Engelse muziekwebsite DancingJesus.com. Volgens de rechter heeft Robinson grote hoeveelheden muziek illegaal aangeboden op de site en daarmee voor ruim 300 miljoen euro aan schade berokkend aan de muziekindustrie.

Volgens Chronicle bood Robinson zo’n 250.000 nummers gratis aan op de website. Het ging daarbij vooral om muziek van gerenommeerde artiesten als Adele, Arctic Monkeys en Kanye West en vaak ook om muziek die nog niet officieel op plaat was verschenen.

Robinson probeerde zichzelf uit handen van justitie te houden door anoniem te internetten en zijn servers te laten draaien vanuit de Amerikaanse stad Dallas. In 2011 werd Robinson betrapt en heeft de politie zijn huis in North Shields in Engeland doorzocht. Bij die actie werden 46.000 illegale mp3-bestanden gevonden.

Rijk is Robinson niet geworden met zijn illegale handeltje. In de rechtszaal werd duidelijk dat hij het vooral deed voor de kick. Een andere fanatieke uploader van Dancing Jesus, ene Graham, heeft ook een veroordeling aan zijn broek gekregen. Hij moet 21 maanden zitten.