Weten & Tech

Google breng toetsenbord uit als app

13-11-2014 07:30

AMSTERDAM – Met de komst van Android 5.0 Lollipop heeft Google het design van het besturingssysteem volledig op de schop gegooid. De nieuwe huisstijl, Material Design genaamd, valt bij veel gebruikers in de smaak, maar mensen met een oudere Android-versie vissen naast de boot.

Google komt juist die gebruikers tegemoet en brengt een aantal gerestylede apps ook uit voor eerdere versies van Android. Opmerkelijk genoeg heeft Google nu ook het toetsenbord van Android 5.0 als losse app in de Play Store gezet.

Om in stijl te kunnen typen, hoef je dus niet meteen naar de winkel te rennen en een smartphone met Android 5.0 te kopen en dat is een prettig vooruitzicht. Het Google-toetsenbord is een gratis download en compatible met Android 4.0 en hoger. Overigens heb je Android 4.4 of hoger nodig als je ook emoji wilt gebruiken en als je je toetsenbord wilt kunnen finetunen.

Vormgeving

Naast de strakke vormgeving biedt het Google-toetsenbord niet veel meer dan wat alternatieve keyboards bieden. Zo heb je autocorrectie, woordsuggesties en de mogelijkheid om teksten te maken door over je toetsenbord te swipen. ‘Veegtoetsenborden’ zijn populair en apps als Swype en SwiftKey zijn voor veel Android-gebruikers dan ook iets wat meteen uit de Play Store geplukt wordt.

Het Google-toetsenbord is gratis te downloaden.