Weten & Tech

‘Webversie Apple Maps in de maak’

13-11-2014 10:37

CUPERTINO – De kans is groot dat Apple op termijn met een webversie van Apple Maps komt. De iPhonemaker is namelijk op zoek naar een webontwikkelaar die Maps op het web kan laten werken. Er wordt al langer gesproken over een webversie, maar tot dusver kwam het er niet van. Het is niet duidelijk wanneer de webversie klaar moet zijn.

Met een webversie kunnen Apple-gebruikers definitief afscheid nemen van Google Maps. Voor iOS en OS X zijn al Maps-apps beschikbaar, maar op het web zijn gebruikers aangewezen op alternatieve kaartenmakers. Google Maps is veruit het populairst.

Apple Maps begint meer en meer een vaste plek te krijgen in het kaartenlandschap. De introductie van Apples eigen kaartendienst ging in 2012 met de nodige problemen gepaard. Kaarten bleken niet te kloppen en bol te staan van de grafische fouten. De ophef die erover ontstond kostte topman Scott Forstall zelfs zijn baan. Hij weigerde op aandringen van CEO Tim Cook openlijk excuses te maken en kon vertrekken. Inmiddels heeft Apple de nodige verbeteringen doorgevoerd aan Apple Maps en lijken de meeste klachten uit de wereld.