Buitenland

‘Vrees voor aanslag België nog niet geweken’

16-01-2015 06:37

Belgische veiligheidsdiensten hebben donderdagavond nieuwe bedreigingen opgevangen in Brussel. Dat meldt de Belgische krant De Tijd. De nieuwe dreigementen zouden de reden zijn dat het dreigingsniveau in België voor het hele land is verhoogd naar niveau drie, op een schaal van vier. Eerder donderdag werd het dreigingsniveau al verhoogd voor de politie.

Een woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken zei na het bekendmaken van de maatregel juist dat er “geen nieuwe elementen” van bedreiging waren, maar dat het om een “keuze voor voorzichtigheid” ging. Volgens De Tijd vrezen de anti-terreurdiensten dat andere Syriëgangers of terroristen na de acties van donderdag tot actie overgaan.

De politie van Antwerpen heeft besloten dat agenten van die stad hun dienstwapen mee naar huis mogen nemen. In Brussel en Antwerpen blijven de belangrijkste joodse scholen vrijdag dicht.

Er waren donderdag op verschillende plekken tijdens een grote anti-terreuractie in België invallen. In Verviers werden bij een inval twee verdachte jihadisten gedood.

Lees ook: Anti-terreuracties in België: ‘Aanslag verijdeld’