Weten & Tech

‘Nieuwe browser Microsoft leent van Chrome’

20-01-2015 19:29

REDMOND – Microsoft komt naar verluidt met een nieuwe webbrowser, die nu nog Spartan heet, en volgens de website Neowin gaat Spartan Chrome-extensies ondersteunen. Daardoor wordt het voor Chrome-gebruikers aanzienlijk makkelijker om naar Spartan over te schakelen en het bespaart ontwikkelaars ook een hoop werk.

Onlangs lekte uit dat Microsoft aan een opvolger van Internet Explorer werkt, de webbrowser die al sinds de jaren negentig standaard wordt geïnstalleerd in Windows. Anders dan wat Microsoft tot nu toe heeft gedaan, is Spartan geen update, maar een compleet nieuwe webbrowser. Dat er voor een andere naam wordt gekozen, zal vermoedelijk te maken hebben met het feit dat Internet Explorer niet bij iedereen een even goed imago heeft of omdat de browser simpelweg ‘verouderd’ is.

Volgens Cult of Mac past Spartan helemaal in het ‘nieuwe Microsoft’ van CEO Satya Nadella. De browser zou niet alleen voor Windows beschikbaar komen, maar ook voor iOS en OS X. De laatste Internet Explorer voor Mac’s dateert alweer van 2003.

Microsoft heeft voor woensdagavond, zes uur Nederlandse tijd, een presentatie op de planning staan over Windows 10. Waarschijnlijk speelt Spartan een belangrijke rol in de opvolger van Windows 8.1.