Weten & Tech

Obama wil Amerika beschermen tegen hackers

21-01-2015 08:17

WASHINGTON – President Barack Obama wil dat het Amerikaanse Congres nieuwe wetgeving aanneemt om zaken als cyberaanvallen en identiteitsdiefstal aan te pakken. Dat is volgens hem van groot belang voor de toekomst van de Verenigde Staten.

“Geen ander land of hacker zou in staat mogen zijn om onze netwerken plat te leggen, onze handelsgeheimen te stelen of de privacy van Amerikaanse gezinnen te schenden”, zei Obama in zijn jaarlijkse State of the Union. De politicus liet weten dat de Verenigde Staten de strijd aanbinden met hackers en cybercriminelen. “Net zoals we terrorisme aanpakken.”

Daarvoor zijn wel nieuwe wetten nodig, stelt Obama. “Als we niet ingrijpen, zullen ons land en onze economie kwetsbaar zijn”, waarschuwt hij. “Als we dat wel doen, kunnen we de technologieën blijven beschermen die mensen overal ter wereld kansen hebben gegeven.”

De president benadrukte verder het belang van een ‘vrij en open internet’ dat voor iedereen beschikbaar is. “Ik wil mensen helpen bij het bouwen van de snelste netwerken, zodat de volgende generatie van digitale pioniers en ondernemers een platform hebben waarmee ze de wereld kunnen blijven hervormen.”