Weten & Tech

Dropbox brengt Windows Phone-app uit

22-01-2015 07:22

AMSTERDAM – Windows Phone-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar Dropbox heeft dan eindelijk een app voor het mobiele platform van Microsoft uitgebracht. De komst van een Windows Phone-app hing al een tijdje in de lucht. Dropbox en Microsoft sloten onlangs nog een samenwerkingsverband af waarmee het mogelijk is geworden om Microsoft Office-documenten in Dropbox te bewerken en op te slaan.

Met de Windows Phone-app kunnen gebruikers vrijwel hetzelfde als met de Dropbox-apps voor iOS en Android. Je kunt bestanden up- en downloaden, je foto’s automatisch laten opslaan in de cloud en je favoriete bestanden markeren voor offline beschikbaarheid. Speciaal voor Windows Phone heeft Dropbox de mogelijkheid ingebouwd om de app aan het startscherm vast te pinnen. Met de ‘live tegel’ kunnen gebruikers vervolgens basistaken direct uitvoeren.

De Dropbox-app komt vooral als geroepen voor mensen die een overstap naar Windows Phone overwegen, maar daar nu nog huiverig voor waren omdat ze nog niet zoveel met Dropbox konden op het platform. Voor de wat fanatiekere Microsoft-gebruikers zal de Dropbox-app geen wereld van verschil maken aangezien ze hun data vermoedelijk al in Microsofts eigen OneDrive hebben opgeslagen.

Dropbox voor Windows Phone is gratis te downloaden in de Windows Store.