Binnenland

Twee vermisten na kapseizen schip

06-02-2015 02:23

BRESKENS (ANP) – Op de Westerschelde is in de nacht van donderdag op vrijdag een binnenvaartschip gekapseisd. Twee opvarenden worden vermist. Ze bevinden zich vrijwel zeker nog in het schip dat ondersteboven in het water drijft. Een opvarende is gered, meldt de Kustwacht.

Een kraanschip is onderweg om het wrak te draaien. Het wordt in de loop van de ochtend op de plek van het incident verwacht.

Het incident gebeurde rond middernacht ter hoogte van de plaats Hoofdplaat, ongeveer zes kilometer ten oosten van Breskens. Een zandzuiger was zand aan het overladen op de ‘Rick’, zoals het schip heet, toen het plotseling omsloeg. Aan boord waren op dat moment drie mensen. De geredde man hield de wacht, terwijl de twee andere opvarenden lagen te slapen.

Stuurhuis

Duikers hebben gemeld dat het stuurhuis van de ‘Rick’ in elkaar gedrukt is. Zij kunnen zodoende het schip niet in. De situatie rond het wrak is te instabiel en te gevaarlijk, aldus de kustwacht. Er zijn diverse klopproeven gedaan op het wrak, maar die werden niet beantwoord

De kans dat de twee vermisten het hebben overleefd is niet groot. De temperatuur van het water is 4 graden Celsius. De duikers hebben in de loop van de nacht hun werk beëindigd. Twee reddingsboten zijn terug naar de haven.