Binnenland

Veel gewonden bij brand Nijmegen

20-02-2015 08:25

Update 08:50 uur: Een woordvoerder van de politie meldt dat na het instorten van het dak met speurhonden en speciale apparatuur is gezocht naar slachtoffers, maar dat er waarschijnlijk niemand onder het puin ligt. “Er zijn hier hoogstwaarschijnlijk geen slachtoffers gevallen,” aldus de zegsman.


Bij een brand in een snackbar onder een seniorencomplex in Nijmegen zijn vrijdagochtend meerdere mensen gewond geraakt. Voor het complex aan de Otto C. Huismanstraat staan meerdere ambulances. Verscheidene mensen worden met brancards afgevoerd. Er zouden zeker 40 gewonden zijn gevallen, waarvan vier ernstig.

Er is grote vrees dat er ook dodelijke slachtoffers zijn. Het dak van het pand is ingestort en de kans is groot dat er mensen onder het puin liggen. Hulpverleners van het specialistische bijstandsteam USAR zoeken met speurhonden en apparatuur naar mogelijke slachtoffers onder het puin.

De woningen boven de cafetaria Ugala, waar de uitslaande brand woedt, worden ontruimd. Geëvacueerde bewoners zijn in eerste instantie opgevangen in een wooncomplex aan de overkant van de brandende cafetaria aan de Baladestraat. Van daaruit worden verscheidene personen met ambulances naar het ziekenhuis afgevoerd. Voor de overige bewoners staat een stadsbus klaar die de mensen naar het naburig wijkcentrum De Schalmei brengt waar ze worden opgevangen.


Anp/TPO